2016 Sindikat Poreske uprave Srbije

 Beograd, 01.07.2020.

Poštovani,
ovim putem Vas obaveštavamo da je preporuka Ministarstva finansija da ssledećim kategorijama zaposlenih omogući rad od kuće:
1. zaposleni  koji imaju preko 60 godina života,
Rešenje za rad od kuće za zaposlene koji imaju preko 60. godina života će biti urađena na osnovu kadrovske evidencije Sektora za ljudske resurse.
2. zaposleni koji su teški hronični bolesnici  i boluju od:
·         srčanih oboljenja
·         plućnih oboljenja
·         dijabetesa

S obzirom na navedeno, a imajuću u vidu da se preporuka odnosi na uži krug hroničnih oboljenja u odnosu na preporuke iz prethodnog perioda,  potrebno je da dostavite spisak zaposlenih  koji su teški hronični bolesnici od navedenih bolesti, u formi tabelarnog prikaza koji Vam u prilogu dostavljamo.
3. zaposleni koji su roditelji deteta uzrasta do 7 godina.
Prilikom sastavljanja spiska zaposlenih koji su roditelji deteta uzrasta do 7 godina, potrebno je da zaposleni narednog dana dostavi potvrdu da drugi roditelj ima radnu obavezu.
Potrebno je da po dobijanju obaveštenja, bez odlaganja postupite u skladu sa preporukom.
Napomena: Zaposleni koji nisu iskoristili godišnji odmor za 2019. godinu, a pripadaju navedenim kategorijama, prvo koriste preostali deo navedenog godišnjeg odmora, a nakon toga će poslove svog radnog mesta obavljati od kuće.

 

 

 

Predsedništvo Sindikata uprave Srbije na sednici održanoj 5. juna 2020. godine donelo je Odluku da se Susreti održe u periodu od 23.9. – 27.9. 2020. godine

Beograd, 05.05.2020.

 

Poštovane koleginice i kolege,
za potrebe rada  Komisije za dodelu solidarne pomoći u Poreskoj upravi zaposleni radnici kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19, potrebno je da što pre dostave validnu medicinsku dokumentaciju, u vidu kopije, kako bi komisija mogla da valjano odlučuje o visini iznosa za solidarnu pomoć.
Članstvu sindikata, svim zaposlenima želimo da i u narednom periodu, uz preporučene mere opreza I socijalnog distanciranja, sačuvaju svoje sopstveno i zdravlje onih sa kojima dolaze u bliski kontakt, a kolegama koji su bili pogođeni ovom bolešću što brži i što lakši oporavak.

Zahtev za dodelu solidarne pomoći možete poslati na adresu:

KOMISIJA ZA DODELU SOLIDARNE POMOĆI PORESKE UPRAVE REPUBLIKE SRBIJE,

PORESKA UPRAVA REPUBLIKE SRBIJE - CENTRALA,

11000 BEOGRAD, ul.SAVE MAŠKOVIĆA 3-5

 

18.03.2020.

 

Poštovani članovi Sindikata! Poštovani radnici!
U Republici Srbiji je proglašeno vanredno stanje i predložene su mere za vreme vanrednog stanja. Sindikat preduzima i predlaže odgovarajuće mere za zdravstvenu, materijalnu i radnu zaštitu radnika. Situaciju u kojoj se nalazimo moramo shvatiti ozbiljno i disciplinovano poštovati sprovođenje preporuka i mera Vlade Republike Srbije. Najveća vrednost našeg društva je zdrav radnik i zdrava nacija!
Poštovani, o daljim bližim informacijama i odlukama Predsedništva Saveza sindikata Srbije sa sednice održane 17.3.2020. godine bićete obavešteni putem našeg sajta.

 

PRILOG:

Uredba o organizovanju rada str.1

Uredba o organizovanju rada str.2

Uredba o merama str.1

Uredba o merama str.2

Ko je on-line

Ko je na mreži: 4 gostiju i nema prijavljenih članova

VRH