2016 Sindikat Poreske uprave Srbije

Turistička agencija BOOKFORIT - ponuda za leto 2017.

 

KRF

Krf je ostrvo koje grci zovu „Kerkira“ a ime je dobilo po nimfi Kerkiri, kćerki rečnog boga Asopa, koju je bog mora Posejdon, oteo i zatočio na ostrvu.
Na ostrvu je zasađeno bujno zelenilo i veliki broj raznoraznog drveća, pa ga zovu i „Zeleno ostrvo“. Dugačko je oko 65 km i široko 18 km sa oko 108.000 stanovnika od kojih 40.000 živi u gradu Krfu. Obale Krfa su veoma lepe, sa skrivenim uvalama i peščanim plažama. Tokom I svetskog rata, ostvo je bilo sedište srpske vlade u progonstvu i takozvano ostrvo spasa za srpsku vojsku i civile. Veliki broj spomenika stradanja srpskih vojnika svedoči o  tom periodu: ostrvo Vido sa spomen kosturnicom, Srpska kuća - plava grobnica u kojoj su položene kosti 10.000 srpskih vojnika, Srpska kuća u gradu Krfu u kojoj je nekada bio smešten štab srpske Vrhovne komande kao i mnoga druga zdanja.
Krf se nalazi na severozapadu Grčke i jedno je od sedam Jonskih ostrva, drugo po veličini. Najbliža ostrva su Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija i Zakintos. Zbog blage mediteranske klime i velike količine padavina tokom zime, ostrvo obiluje bujnom vegetacijom i divljim biljkama - zbog toga je Krf jedan od najzelenijih ostrva Grčke. Grad Krf se razvio između dve tvrđave, bogat je prekrasnim italijanskim i francuskim građevinama, vizantijskim crkvama i trgovima punim cveća što ga čini gradom neopisive lepote i šarma.  Jugozapadna obala Krfa ima velike peščane plaže: Glyfada, Yaliskari, Ag. Giordis, Ag. Stefanos. Oblast Paleokastritse krase manje uvale i šljunkovite plaže. Na severu, Sidari i Aharavi imaju duge peščane plaže. Istočna obala puna je manjih šljunkovitih plaža u mestima Kassiopi, Nissaki, Barbati, a u mestima Ipssos, Dassia i Gouvia su dugačke, peščane plaže.

Ponuga za hotele, apartmane i sobe I kat. na KRF-u, sezona leto 2017.-te

 

Kontakt - Glavna filijala

Mitropolita Petra 17
Beograd, 11000

Radno vreme:
ponedeljak - petak, 9-17h
subota, 10-15h

Ko je on-line

Ko je na mreži: 12 gostiju i nema prijavljenih članova

VRH