2016 Sindikat Poreske uprave Srbije

TO JE JUNAK: Poreski inspektor spasio život ženi koju je muž ubo šrafcigerom u leđa

10.12.2014 | Telegraf

Dan i po nakon što je Milun K. (41) pokušao da izbode i ubije šrafcigerom suprugu M.K. (37) u centru Kragujevca, Telegraf otkriva da bi žena danas bila mrtva da nije bilo tajnovitog junaka, slučajnog prolaznika, koji je zaskočio njenog muža na ulici i time joj dao vremena da pobegne u frizerski salon

Niko nije znao da je Kragujevčanku, koju je muž izbušio šrafcigerom u centru, od sigurne smrti spasio poreski inspektor Zoran Todorović, ulicu dalje. On je zaskočio muža, borili su se na ulici, tako je ženi dao vremena da pobegne u frizerski salon.
Nisam ja devetog decembra u devet ujutru spasio samo nju, spasio sam i sebe. Da nisam to učinio on bi je ubio, a ja bih život proveo pitajući se da li sam mogao da spasim taj živo.
Dan i po nakon što je Milun K. (41) pokušao da izbode i ubije šrafcigerom suprugu M.K. (37) u centru Kragujevca, Telegraf otkriva da bi žena danas bila mrtva da nije bilo tajnovitog junaka, slučajnog prolaznika, koji je zaskočio njenog muža na ulici i time joj dao vremena da pobegne u frizerski salon. Napadača je kasnije uhapsila policija, ali da nije bilo junaka sa ulice, M.K. ne bi preživela napad.
- Na njenoj jakni sam video rupe od uboda. Skočio sam na njega i zgrabio ga za ruku u kojoj je držao šrafciger. Uvrnuo sma mu ruku, a njoj povikao- beži! Njega sam pokušao da “bacim” na zid zgrade tržnog centra. Otrgao se. Pokušao je da me napadne. Opet sam ga odgurnuo. Stao je na trenutak i ukočio se. Gledali smo se sekund dva nemo, u oči, a onda je on šrafcigerom počeo da ubada sebe. Kao zver je zaurlao i stao da se okreće, da ponovo traži ženu. Nje više nije bilo u vidokrugu. Uspela je da uđe u salon, kaže Zoran Todorović.
Ostalo je već poznato. Kada je M.K. izbodena utrčala u salon, najpribranija žena je istrčala napolje da nađe policajce pre nego što se salona dokopa napadač. Uspela je, dovela je saobraćajca koji je savladao Miluna K. ispred salona i oborio ga na pod. Milun K. je još jednom izveo performans sa pokušajem samoubistva, ali nije sebi naneo povrede opasne po život.
- Kada se sve završilo ušao sam u salon, a ta žena me je pogledala i tiho mi rekla “hvala ti k’o bogu”. Izašao sam napolje i počeo da se tresem, svedoči poreznik velikog srca.
Ovaj čovek kaže sada, 36 sati od događaja, da je oduvek voleo da čita novogodišnje brojeve novina u kojima su tada priče o najvećim junacima iz prethodne godine. Kaže da se uvek pitao- da li bih se i ja usudio?
- Bog me iskušao, izgleda da mogu i ja. Taj čovek jeste mlađi i jači, ali on je imao nameru da ubije, ja da branim, borile su se demonska i božja sila. Nisam ja devetog decembra u devet ujutru spasio samo nju, spasio sam i sebe. Da nisam to učinio on bi je ubio, a ja bih život proveo pitajući se da li sam mogao da spasim taj život, kaže junak iz Poreske uprave.
(M.Raca)

 

Ko je on-line

Ko je na mreži: 6 gostiju i nema prijavljenih članova

VRH