2016 Sindikat Poreske uprave Srbije

Napredovanje zaposlenih u PURS u 2024. godini

16.04.2024.

Poštovane koleginice i kolege,

napredovanje kao poseban oblik nagrađivanja poreskih službenika, podrazumava premeštaj poreskog službenika na drugo, u hijerarhiji državnih organa, više radno mesto ili napredovanje po platnim razredima u okviru istog radnog mesta.

Poreski službenik koji je stekao pravo na neposredno više zvanje po osnovu ocenjivanja, a nema slobodnog radnog mesta u neposredno višem zvanju, može da napreduje dva platna razreda u  postojećem zvanju.

Saglasno navedenom, državni službenik kome je dve godine uzastopno određena ocena naročito se ističe napreduje za dva platna razreda. Za jedan platni razred napreduje državni službenik kome je dve godine uzastopno određena ocena ističe se ili ocene naročito se ističe i ističe se, bez obzira na njihov redosled. Za jedan platni razred napreduje državni službenik kome je tri godine uzastopno određena ocena dobar ili ocene ističe se i dobar, bez obzira na njihov redosled.

Svi zaposleni u Poreskoj upravi koji su stekli pravo da napreduju po osnovu ocenjivanja, odnosno koji su napredovali u platnim razredima, dobili su nova  rešenja o visini koeficijenta kada je završeno ocenjivanje.

Pravo napredovanja u platnim grupama zaposleni su mogli iskoristiti samo ako je postojalo upražnjeno radno mesto u neposredno višem zvanju i ako je poslodavac saglasan.

Direktorka PURS Dragana Marković je prihvatila predlog sindikata i dozvolila da svi oni zaposleni koji ispunjavaju uslov i za koje postoji upržnjeno radno mesto u važećoj sistematizaciji, budu prevedeni u neposredno viša zvanja. Uz saradnju sa sektorom za ljudske resurse i pomoćnicima direktora i saglasnosti direktora filijala, tj. neposrednih rukovodioca, realizovano je napredovanje velikog broja zaposlenih.

Sindikat će i ubuduće biti uključen u dogovore oko sledećeg napredovanja, koje će biti realizovano u septembru mesecu tekuće godine.

Ko je on-line

Ko je na mreži: 6 gostiju i nema prijavljenih članova

VRH