2016 Sindikat Poreske uprave Srbije

OBAVEŠTENJE U VEZI REFORME PORESKE UPRAVE

Beograd, 11.02.2019.

 

 

Poštovane koleginice i kolege,
s obzirom da je u Poreskoj upravi sada glavna tema  buduća reforma želimo da vas bliže upoznamo sa predstojećim dešavanjima.
Pošto ste svi čuli za tri sistematizacije koje će da se rade sled stvari je sledeći:
-Prva sistematizacija je već urađena i usvojena na vladi. To je sistematizacija gde su prema izmenama i dopunama ZPPPA spojene kancelarijska i terenska kontrola. Time se sada kontrola deli na analitičku (bivša kancelarijska) i operativnu (bivša terenska) i pogašena su radna mesta devizno-menjačkih poslova koji su prešli u NBS,
-Druga sistematizacija ide sa 01.03.2019.godine  kojom će biti pogašena radna mesta igara na sreću,
-Treća sistematizacija ide sa 01.07.2019 godine kada će biti sprovedena konačna reforma Poreske uprave
Što se tiče predloga reforme Poreske uprave, sindikat će svoje mišljenje dati kada poslodavac dostavi predlog transformacije. Za sada sindikat nije upoznat sa kompletnim tekstom predloga reforme PU. Nakon sastanka sa direktorom PU i ministrom, ako do sastanka dođe, daćemo sadržajnije saopštenje. Uostalom, sve naše primede još krajem prošle godine su upućene poslodavcu i od njih ne odustajemo.
Nema razloga za paniku šta će nadalje biti, ko će putovati a ko neće, o tome će se tek videti i bićete blagovremeno obavešteni.
Još jednom da ponovimo, do jula meseca nema nikakvih premeštanja, odnosno tumbanja radnika po organizacionim jedinicama PU. Barem se tako nadamo. Radite svoj redovni posao i pratite informacije sa sajta sindikata.

Ko je on-line

Ko je na mreži: 26 gostiju i nema prijavljenih članova

VRH